markoma ab

Våra produkter

 

Lös resår


"En bra strumpa med lös resår sitter uppe men sitter inte åt"

Äldre personer svullnar lättare om ben och fötter och får ofta ont av strumpor med resår som skär in och lämnar märken på benen. Hård resår hindrar blodet från att cirkulera i kroppen vilken resulterar i svullnande fötter. För att förhindra detta rekommenderar vi strumpor med lös resår. 

 

Utan tåsöm


"Sömmen över tån skaver och gör ont" - känner du igen detta?

Hela vårt sortiment tillverkas med handkettlad tåsöm. Det betyder att man trär upp maskorna och stickar tåsömmen tvärsöver istället för att sy ihop denna med en söm. Detta för ökad komfort hos användaren och för att undvika skav över tårna. För diabetiker är det extra viktigt att välja strumpor utan tåsöm. 

 

Stödstrumpor


"Motverkar trötta och svullna ben"

Stödstrumpor använder man för att undvika att benen svullnar och känns tunga och trötta. En stödstrumpa komprimerar, trycker ihop blodkärlen och ökar på så sätt cirkulationen i kroppen. Detta gör att man inte lika lätt samlar på sig vätska och svullnar i ben och fötter. Man motverkar åderbråck och skador genom att använda stödstrumpor och  och återhämtning efter aktivitet går snabbare.

Våra stödstrumpor har en kompression på 18-22 mmHg och är formade efter benet med endast en kant upptill för att de inte skall skära in och stoppa blodflödet.Tådelen är utställd för att undvika nageltrång och att tårna trycks ihop. Tå och häl är extratörstärkt för ökad slitstyrka.

 

Halkstrumpor


Undvik onödiga fallolyckor i hemmet

En halkstrumpa som ger bra grepp på hala golv är ett bra hjälpmedel för att undvika onödiga fallolyckor i hemmet. Halkstrumpan ger trygghet i hemmet.

Halkskydden på våra strumpor är tillverkade i silicon och klarar 60 graders maskintvätt. Vi har tillverkat halkstrumpor både i tunnare material och med en kraftigare frottésula i materialen bomull och ull.

 

Diabetikersock


Strumpor för extra känsliga fötter

En diabetikersock skall tillverkas med lös resår och utan tåsöm då sår på fötterna kan bli mycket besvärligt att få att läka för en diabetiker. En tjockare frottésula bakom hälen, under foten och upp över tådelen gör att strumpan blir mjuk och skön att gå på och är extra skonsam mot känsliga fötter och fotsulor.

 

Ullstrumpor


Strumpor för frusna fötter

Ull är ett fantastiskt material för frusna fötter. Ullen har en värmande funktion och en förmåga att transportera bort fukt från huden. Materialet känns varm och torr mot huden även då strumpan är fuktig. Det skiljer i funktion mellan olika ullsorter och merinoull och kashmirull är högvärdiga ullsorter som inte kliar. Dessa passar därför bra för hudnära produkter. 

Tåstrumpor


Tåstrumpor både med och utan häl hittar du i vårt sortimnet. Tåstrumpor är bra om man har tår som ligger mot varandra, vid fotsvamp eller för att förebygga Hallux Valgus. Tåstrumporna finns tillverkade i bomull, bambu eller ull.. 

Rulltopp

En strumpa helt utan resår i benet. Kanten upptill rullar ner lite och känns bekväm och skön mot extra känsliga ben. Rekommenderas till diabetiker då strumporna är tillverkade med en mjuk frottésula som börjar bakom hälen, fortsätter under foter och upp över tån. Den blir mjuk och skön att gå på för känsliga fotsulor och skyddar mot skav på fötter och tår. Strumpan är självklart tillverkad utan tåsöm.

Lorem Ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec accumsan, tellus posuere sodales rhoncus, nulla nulla dignissim leo, ac consectetur elit mauris quis leo. Phasellus odio orci, ultricies sit amet tristique ac, varius at nisi.

Vivamus eros massa, aliquet at sem ut, placerat interdum elit. Vivamus nisi augue, auctor eget malesuada vel, pulvinar eget orci. Quisque sit amet posuere augue. Aenean sodales augue non aliquam molestie. 

Varmt välkommen
att kontakta oss!

Vill du veta mer om våra olika produkter, eller är intresserad av att bli återförsäljare, kan du kontakta oss via telefon eller mejl. 

Telefon: 033-411128 (mån-fre 8-16)
E-post: info@markoma.se